I Google má svá zvířata

Google je neznámější zahraniční vyhledávač neboli webová stránka, která ve své databázi má obsah všech webový stránek z Internetu. Vyhledávač prolistuje miliony informací za sekundu, aby uživateli odprezentoval výsledek. Správné výsledky hledá obrovský chytrý program (plný algoritmů), který řadí výsledky dle určitých podmínek (kterých je stovky). Pokud naše webové stránky obsahují vyhledávaná data a splňují korektně podmínky, vyhledávač je řadí na přední pozice.

Pokud se ale naše stránky snaží nekorektním obsahem a odkazy dostat na přední stránky ve vyhledávači, Google nasazuje svá dvě zvířata Tučňáka a Pandu (anglicky Penguin, Panda), kteří díky svým dovednostem dokáží rozpoznat falešný text (například zkopírovaný či duplicitní), falešné odkazy a tak stránky umisťují na dolních pozicích, neboli stránky penalizují.
Google vyvinul tyto algoritmy s důvodu nekalé soutěže o předním pozice ve vyhledávači neboli falešné budování textů, odkazů (tzv. špinavé SEO). Co je to SEO naleznete v jiném článku.